Очекувања на членките за работата и развојот на моделот на младински банки во 2019та година

Очекувања на членките за работата и развојот на моделот на младински банки во 2019та година

Дел од заедничките предизвици со кои се соочуваат младите во Македонија се младинското вработување и младинската вклученост! Повеќе од 70 состаноци со претставници на општини, невладини организации, како и со…

Read More
Втор одржан тренинг за градење капацитети и создавање младински банки во Македонија

Втор одржан тренинг за градење капацитети и создавање младински банки во Македонија

Успешна соработка досега во многу општини, успешно реализирани состаноци и зајакната Мрежа беа дел од споделените и постигнати резултати од изминатата година со кои што беше отворен вториот тренинг за…

Read More
Младиинфо учествуваше на регионалната конференција на Младински банки во Истанбул

Младиинфо учествуваше на регионалната конференција на Младински банки во Истанбул

Mногу инспиративни приказни, одлични познанства, споделување и размена на  искуства за имплементација на моделот на младински банки на регионалната конференција на Младински банки за Централна и Источна Европа и регионот…

Read More
Одржан тренинг за градење капацитети и создавање младински банки во Македонија

Одржан тренинг за градење капацитети и создавање младински банки во Македонија

Претставници на младински организации и претставници на општини од Македонија на тренинг за градење капацитети учеа што треба да направат за да го воведат иновативниот модел на младински банки во…

Read More