Средба за соработка и подобрување на квалитетот на младинските политики

Средба за соработка и подобрување на квалитетот на младинските политики

Како до поголема координација, соработка и поквалитетни младински политики во Македонија? На ова прашање на денешната средба иницирана од Младиинфо дискутираа претставници на дел од младинските организации и сојузи, претставници на Собранието и Владата на Република Македонија, Министерството за труд…

Read More
Конститутивен состанок на Мрежата на младински банки Македонија

Конститутивен состанок на Мрежата на младински банки Македонија

Горди сме што можеме да споделиме со вас дека успешно ја формиравме Мрежата на младински банки Македонија! Младиинфо Интернационал заедно со CEFE Macedonia - ЦЕФЕ Македонија Poraka Nova, Youth Alliance, Youth Council Prilep -Младински Совет Прилеп, предводени од нашите партнери Fondacija Mozaik од Босна…

Read More