Очекувања на членките за работата и развојот на моделот на младински банки во 2019та година

Очекувања на членките за работата и развојот на моделот на младински банки во 2019та година

Дел од заедничките предизвици со кои се соочуваат младите во Македонија се младинското вработување и младинската вклученост! Повеќе од 70 состаноци со претставници на општини, невладини организации, како и со институциите што работат со млади и на национално ниво, успешно…

Read More
Втор одржан тренинг за градење капацитети и создавање младински банки во Македонија

Втор одржан тренинг за градење капацитети и создавање младински банки во Македонија

Успешна соработка досега во многу општини, успешно реализирани состаноци и зајакната Мрежа беа дел од споделените и постигнати резултати од изминатата година со кои што беше отворен вториот тренинг за градење на капацитети и создавање на Mрежата на младински банки…

Read More
Младиинфо учествуваше на регионалната конференција на Младински банки во Истанбул

Младиинфо учествуваше на регионалната конференција на Младински банки во Истанбул

Mногу инспиративни приказни, одлични познанства, споделување и размена на  искуства за имплементација на моделот на младински банки на регионалната конференција на Младински банки за Централна и Источна Европа и регионот на Црното море: "Создавање можности за соработка" која се одржа…

Read More
Одржан тренинг за градење капацитети и создавање младински банки во Македонија

Одржан тренинг за градење капацитети и создавање младински банки во Македонија

Претставници на младински организации и претставници на општини од Македонија на тренинг за градење капацитети учеа што треба да направат за да го воведат иновативниот модел на младински банки во Македонија. Моделот на младински банки предвидува создавање фондови за млади…

Read More
Студиска посета во Сараево, Босна и Херцеговина

Студиска посета во Сараево, Босна и Херцеговина

Студиската посета во Босна и Херцеговина во рамките на проектот Мрежа на младински банки Македонија, се одржа од 28 – 30 Мај во Сараево, БиХ, а на истата беа присутни претставници од организациите на Мрежата на младински банки Македонија и…

Read More
Конститутивен состанок на Мрежата на младински банки Македонија

Конститутивен состанок на Мрежата на младински банки Македонија

Горди сме што можеме да споделиме со вас дека успешно ја формиравме Мрежата на младински банки Македонија! Младиинфо Интернационал заедно со CEFE Macedonia - ЦЕФЕ Македонија Poraka Nova, Youth Alliance, Youth Council Prilep -Младински Совет Прилеп, предводени од нашите партнери Fondacija Mozaik од Босна…

Read More